Klä din gran med kvinnor som förändrar världen.

Årets julgran är en gran att vara stolt över. Klä din gran med sex kvinnor som tar sina samhällen ut ur hunger och fattigdom.

Kvinnor är vägen till förändring. De flyttar sina familjer och samhällen ut ur fattigdom och hunger. När kvinnor stärks förändrar de världen till det bättre.

Emilienne, Louise, Basanti, Grace, Janet och Kamla är sex förebilder som visar att det går att göra skillnad, bara förutsättningarna finns. Ge kvinnorna plats i din gran i år. Det blir en julgran att vara stolt över.

Vi avskaffar
hunger genom

Vi avskaffar hunger genom

#ingenhunger

Världshungern ökar och du behövs mer än någonsin.

Den senaste rapporten från FAO, FN’s livsmedels- och jordbruks- organisation, visar att hungern i världen har stigit de senaste fyra åren. Världshungern har nu återgått till nivåer som uppmättes för ett decennium sedan.

0
miljoner människor lever i kronisk hunger.
0
procent av de som lever i kronisk hunger är kvinnor.
0
miljoner barn under 5 år dör varje år av undernäring.

#agenda2030

Vi tar ett helhetsgrepp på samhällsförändring.

För att avskaffa hunger och fattigdom krävs ett helhetsperspektiv på samhällsutveckling och framsteg inom många områden samtidigt. Det räcker inte att fokusera enbart på ett område, många fler aspekter måste tas med. Därför arbetar vi med flera olika programområden.

Kvinnors ledarskap.

Mikrofinans-banker.

Mikrofinansbanker.

Näring och hälsa.

Flickors rättigheter.

#jämställdhet

All förändring börjar
med jämställdhet.

Hungerprojektet arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom till år 2030. Det gör vi genom att stärka kvinnors position i samhället. Det ger bestående resultat och äkta framtidstro.

Goda berättelser.

Siffror ger inte alltid hela bilden. Därför vill vi dela med oss av några personliga historier från människor som har deltagit i Hungerprojektets program världen över. Goda berättelser helt enkelt.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Första epicentret i Zambia invigt

I början av oktober i år invigdes Hungerprojektets första epicenter i Zambia. Epicentret ligger i Vubwi-distriktet, ett område där fattigdomsnivån är väldigt hög. Hungerprojektets landschef Marisa Mushota Kalima är övertygad om att denna insats kommer spela en stor roll i avskaffandet av hunger i landet.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare