Hungerprojektet på Dansens Hus

Den 7-9 december kan du träffa Hungerprojektet på Dansens Hus i Stockholm. Vi kommer i samband med Cirkus Cirkörs förställning Epifónima arrangera ett jämställdhetsquiz, sälja fina juldekorationer och berätta om vår verksamhet.

I Cirkus Cirkörs nya föreställning utmanar sju kvinnliga cirkusartister traditionella strukturer och hierarkier. Epifónima, som betyder utrop på grekiska, har inspirerats av nutida såväl som historiska kvinnokämpar. Även utanför scen vill Cirkus Cirkör inspirera och hylla kvinnor och organisationer som jobbar för jämställdhet. I samband med föreställningarna ges lokala organisationer och eldsjälar som arbetar för en mer jämställd väld chansen att berätta om sina verksamheter.

 

– Hungerprojektet visar på ett konkret sätt dels hur vi kan visa praktisk solidaritet i vår vardag, dels hur jämställdhet är avgörande för att skapa en bättre värld. Vi är väldigt glada att välkomna Hungerprojektet till Epifónima och foajén i Dansens Hus, säger Nandi Vileika, produent för Rörelsen.

 

All förändring börjar med jämställdhet

Hungerprojektet har alltid kvinnor och jämställdhet i fokus. Vi vet att när kvinnor stärks och får möjlighet att delta i samhället på samma villkor som män så förändrar de världen till det bättre. Kvinnor återinvesterar 90 procent av sin inkomst i familjen genom att lägga pengarna på mat, utbildning och hälsa. Det bidrar i förlängningen också till ett starkare samhälle. Därför satsar vi på att nå kvinnor.

 

– Det är en fantastisk möjlighet för oss att få berätta om vårt arbete för en mer jämställd värld vid en sådan här tillställning. All förändring börjar ju med jämställdhet, säger Silvia Ernhagen, vd för Hungerprojektet.

 

Läs mer om förställningen här.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Samarbetet som har stoppat tjuvjakt i Malawi

Goda nyheter från Malawi då epicentret Chibwalizo (Majete 1) nått självförsörjning. När Hungerprojektet påbörjade arbetet i området för åtta år sedan var tjuvjakt vanligt och antalet djur i parken lågt. Idag har flera djurarter såsom giraffer och noshörningar återinstallerats i parken och tjuvjakten har upphört.

Läs mer »

Silvia Ernhagen sammanfattar årets World Hunger Day

”Det är vi tillsammans – privatpersoner, näringsliv, civilsamhällesorganisationer och politiska beslutsfattare – som kan påverka den globala utvecklingen och bidra till att de 821 miljoner människor som i tystnad lever i hunger varje dag går en bättre framtid till mötes”, skriver Silvia Ernhagen, Hungerprojektet vd, angående årets World Hunger Day.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare