Hungerspelet – Ett brädspel för att avskaffa hunger

Varför lever 822 miljoner människor i kronisk hunger trots att det finns tillräckligt med mat på jorden för att mätta hela världens befolkning? Det handlar Hungerspelet om, ett brädspel framtaget av Hungerprojektet som nu finns att beställa kostnadsfritt för lärare.

Hungerspelet ska på ett lustfyllt sätt lära spelarna om hunger och om de globala målen i Agenda 2030. Spelet fokuserar mest på mål 2, Ingen hunger, men inkluderar alla mål. Förutom att informera om hunger ska spelet öka förståelsen för att alla globala mål hänger ihop med varandra, och hur de hänger ihop. Spelet är producerat med Sidabidrag förmedlade av Forum Syd.


Brädspelet kan än så länge bara beställas av lärare via utbudet.se, kostnadsfritt. Spelet är tänkt till skolelever i åldrarna 13-18 och kopplar till läroplanen i framför allt geografi men även samhällskunskap. Det passar bra när eleverna läser om demografi, hållbarhet och de globala målen.


Testa dig med några av frågorna i spelet!

Hur många människor lever i kronisk hunger?
1: 1 av 9 i världen
X: 1 av 20 i världen
2: 1 av 3 i världen

Hur mycket kostar det att ge ett barn all näring som krävs för en sund uppväxt?
1: 12 kr/dag
X: 25 kr/dag
2: 4 kr/dag

Hur många procent av dem som lever i hunger är kvinnor?
1: 50 procent
X: 40 procent
2: 60 procent


Läs mer och beställ spelet här.


Rätt svar: 1 = 1, 2 = 2, 3 = 2.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

En currysås som ska avskaffa hunger

I veckan lanserar Systrarna Khanna ett utökat indiskt matsortiment i Coops butiker runt om i Sverige. En av currysåserna utmärker sig lite extra. För varje Punjabi Curry-paket som säljs skänks en summa oavkortat till Hungerprojektet.

Läs mer »

Ny rapport: Världshungern fortsätter att öka

FN-rapporten “State of food security and nutrition in the world 2019” slår fast att hungern i världen ökar för fjärde året i rad, efter årtionden av minskning. Nu lever 822 miljoner människor i hunger och undernäring. I Afrika är detta verklighet för en femtedel av befolkningen. Mål 2 i Agenda 2030, Ingen hunger, blir allt mer osannolikt att uppnå, men det finns fortfarande hopp.

Läs mer »

Samarbetet som har stoppat tjuvjakt i Malawi

Goda nyheter från Malawi då epicentret Chibwalizo (Majete 1) nått självförsörjning. När Hungerprojektet påbörjade arbetet i området för åtta år sedan var tjuvjakt vanligt och antalet djur i parken lågt. Idag har flera djurarter såsom giraffer och noshörningar återinstallerats i parken och tjuvjakten har upphört.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare