Fingerprint UF: ”Ingen tvekan att det var Hungerprojektet vi skulle välja”

De vill uppmärksamma att alla kan göra skillnad. Att alla kan göra sina egna fingeravtryck på världen. Alva Jensen och Malva Karlsson har genom sitt UF-företag Fingerprint dedikerat stora delar av intäkterna till Hungerprojektet.

När Alva Jensen var i Uganda för två år sedan tillsammans med sin familj, vars stiftelse skänker pengar till verksamheten, fick hon sig en tankeställare.

– När jag var där så reflekterade jag mycket över hur människor lever. Jag insåg att jag nog levt lite i en bubbla här i Sverige och trott att de flesta har det som jag. När jag väl var på plats i Uganda insåg jag att det inte är så. Den insikten vill jag förmedla vidare, säger Alva Jensen.

Engagerade sina klasskamrater
När det sen var dags att starta upp ett UF-företag i början av det tredje året på Östra Reals gymnasium var Alva helt klar över vad hon ville att projektet skulle handla om, och vart pengarna skulle gå. Hon lyckades även få med tre av sina klasskamrater på tåget, däribland Malva Karlsson.

– Jag hade ingen relation till Hungerprojektet sedan tidigare. När Alva berättade och visade bilder så lät det ju fantastiskt. Så det var ingen tvekan att det var Hungerprojektet vi skulle välja som partner i projektet, säger Malva.

Vill koppla ihop mode med social hållbarhet
Tillsammans med ytterligare två klasskamrater säljer de genom sitt företag Fingerprint UF hoodies och tröjor där budskapen är kopplade till fattigdom och jämställdhet. De vill uppmärksamma vikten av social hållbarhet och nå ut till en yngre målgrupp.

– Vår idé är att koppla ihop något som ungdomar dras till; kläder och mode, med ansvaret för den sociala hållbarheten. Det är ju trots allt vi ungdomar som ska stå för förändringen i framtiden, säger Malva.

Stolta och nöjda över resultatet
Genom kommunikationskampanjer i sociala medier och medföljande informationskort i klädpaketen har Fingerprint arbetat målmedvetet med påverkansarbete. Och det har gett utdelning.

– Vi har omsatt 36 000 kronor, och av dem kommer vi skänka 6 100 kronor till Hungerprojektet. Det är vi väldigt stolta och nöjda över, säger Alva.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Frida Ronge är vår nya ambassadör

Frida Ronge är gastronomisk ledare på Tak, känd för att ha skapat en helt egen japansk-nordisk matlagningsstil. Hon är också känd för att vara en stark röst för hållbar mat och certifierad fisk. I och med ambassadörskapet med Hungerprojektet kommer hon från och med nu även vara med och bidra till att avskaffa hunger och fattigdom i världen.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare