Ny finansiering för att förebygga undernäring hos barn i Ghana

Med stöd från Radiohjälpen får Hungerprojektet 1,6 miljoner kronor till ett projekt i Ghana som syftar till att främja god hälsa och minska kronisk hunger hos små barn vid två av våra epicenter.

Projektet har fokus på barnets första 1 000 levnadsdagar, från påbörjad graviditet och upp till barnets tvåårsdag. Dessa dagar är ett unikt tillfälle att forma framtiden för kommande generationer.

– Att barn och mamma får rätt näring, tillgång till vård och kunskaper om amning under den här perioden har enorm effekt på enskilda barns möjlighet att växa och utvecklas under sina första år i livet. Det är även en investering för framtiden då förbättrad hälsa under barns första år ökar deras möjligheter även senare i livet. Projektet har därför även djupgående verkan på den långsiktiga hälsan, stabiliteten och utvecklingen för hela samhällen, säger Hungerprojektets programchef Malin Flemström.

Genom kapacitetsstärkande insatser och praktiska utbildningar för att öka matsäkerheten och stärka familjehushållens ekonomi syftar projektets aktiviteter på att försöka bryta generationslånga cykler av fattigdom och hunger. Genom projektet får barn, kvinnor och män tillgång till hälsovård och utbildningsinsatser som höjer den lokala kapaciteten att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för små barn.

– Det är fantastiskt roligt och viktigt att vi får fortsatt förtroende från Radiohjälpen för att arbeta med viktiga hälsofrämjande insatser för att minska den kroniska hungern bland barn i östra Ghana, säger Hungerprojektets programchef Malin Flemström.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Vår debattartikel i Aftonbladet om flickors rättigheter

Idag på Flickadagen skriver vi om flickors rättigheter på Aftonbladets debattsida. “Ett kraftfullt arbete för flickors rättigheter går i linje med barnkonventionen och varje barns rätt att slippa bli bortgift som barn. Det är också avgörande i arbetet med att avskaffa hunger och fattigdom.”

Läs mer »

Hungerprojektet gästar The Good Show

Kolla här, vi är med i en talkshow! The Good Show heter den, och där kretsar varje avsnitt kring ett av målen i Agenda2030. Vår programchef Malin Flemström var med när programmet handlade om mål 2, Ingen Hunger.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare