Ny finansiering för att förebygga undernäring hos barn i Ghana

Med stöd från Radiohjälpen får Hungerprojektet 1,6 miljoner kronor till ett projekt i Ghana som syftar till att främja god hälsa och minska kronisk hunger hos små barn vid två av våra epicenter.

Projektet har fokus på barnets första 1 000 levnadsdagar, från påbörjad graviditet och upp till barnets tvåårsdag. Dessa dagar är ett unikt tillfälle att forma framtiden för kommande generationer.

– Att barn och mamma får rätt näring, tillgång till vård och kunskaper om amning under den här perioden har enorm effekt på enskilda barns möjlighet att växa och utvecklas under sina första år i livet. Det är även en investering för framtiden då förbättrad hälsa under barns första år ökar deras möjligheter även senare i livet. Projektet har därför även djupgående verkan på den långsiktiga hälsan, stabiliteten och utvecklingen för hela samhällen, säger Hungerprojektets programchef Malin Flemström.

Genom kapacitetsstärkande insatser och praktiska utbildningar för att öka matsäkerheten och stärka familjehushållens ekonomi syftar projektets aktiviteter på att försöka bryta generationslånga cykler av fattigdom och hunger. Genom projektet får barn, kvinnor och män tillgång till hälsovård och utbildningsinsatser som höjer den lokala kapaciteten att arbeta förebyggande och hälsofrämjande för små barn.

– Det är fantastiskt roligt och viktigt att vi får fortsatt förtroende från Radiohjälpen för att arbeta med viktiga hälsofrämjande insatser för att minska den kroniska hungern bland barn i östra Ghana, säger Hungerprojektets programchef Malin Flemström.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

En currysås som ska avskaffa hunger

I veckan lanserar Systrarna Khanna ett utökat indiskt matsortiment i Coops butiker runt om i Sverige. En av currysåserna utmärker sig lite extra. För varje Punjabi Curry-paket som säljs skänks en summa oavkortat till Hungerprojektet.

Läs mer »

Hungerspelet – Ett brädspel för att avskaffa hunger

Varför lever 822 miljoner människor i kronisk hunger trots att det finns tillräckligt med mat på jorden för att mätta hela världens befolkning? Det handlar Hungerspelet om, ett brädspel framtaget av Hungerprojektet som nu finns att beställa kostnadsfritt för lärare.

Läs mer »

Ny rapport: Världshungern fortsätter att öka

FN-rapporten “State of food security and nutrition in the world 2019” slår fast att hungern i världen ökar för fjärde året i rad, efter årtionden av minskning. Nu lever 822 miljoner människor i hunger och undernäring. I Afrika är detta verklighet för en femtedel av befolkningen. Mål 2 i Agenda 2030, Ingen hunger, blir allt mer osannolikt att uppnå, men det finns fortfarande hopp.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare