Nytt spännande samarbete med Ur&Penn

Vi är väldigt glada att kunna berätta att Ur&Penn är vår nya samarbetspartner. Genom initiativet Give Time kommer Ur&Penn ta epicentret Obenyemi i Ghana till självförsörjning.

– Jag tror alla vi som jobbar på Ur&Penn har drivkraften att hjälpa till. Faktum är att vi redan hjälper tusentals kunder varje dag i våra butiker, men vår hjälp kan sträcka sig längre än så. Tillsammans kan vi faktiskt göra världen lite bättre. Nu är det dags för ett nytt kapitel, och kanske det mest ambitiösa: att stötta Hungerprojektet att utrota hungern i världen. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något, säger Abed Al Saffar, vd för Ur&Penn.

 

Epicenter – ett samhällscenter för självförsörjning
Ur&Penn har valt att genom sin stiftelse Give Time investera i Hungerprojektets  arbetet i ett antal byar  i Ghana som tillsammans gått samman och driver utvecklingen framåt i området. Hungerprojektets arbete utgår från övertygelsen att människor själva ska driva sin förändring. Tillsammans med byinvånarna byggs ett epicenter som fungerar som ett samhällscenter för närliggande byar. I ett epicenter finns en förskola, hälsoklinik, mikrobank och möjlighet att utbilda människor. Epicenterstrategin skapar självförsörjande samhällen, där fler barn, kvinnor och män kan få tillgång till utbildning, hälsovård och möjlighet att starta företag.

 

Genom bidraget från Ur&Penns stiftelse kommer Obenyemi epicenter i sydöstra Ghana bli självförsörjande om några år. Då har människorna i området gjort en stor förflyttning från ett samhälle i fattigdom och kronisk hunger till ett samhälle som driver sin egen utveckling och där människor har makt över sina liv.

 

– De 17 Globala målen i Agenda 2030 pekar tydligt på betydelsen av partnerskap för att målen ska nås. Därför är vi väldigt glada över det långsiktiga partnerskap vi nu bygger upp med Ur&Penn. De har ett stort engagemang för att bidra till jämlikhet och jämställdhet. Tillsammans kan vi förändra världen, säger Silvia Ernhagen, vd på Hungerprojektet.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Fler barn ska få fylla fem år i Malawi

Tillsammans med WaterAid får Hungerprojektet 9 miljoner kronor av PostkodLotteriet till ett projekt för att minska barnadödligheten i Malawi. “Att fylla fem” är ett treårigt specialprojekt som går ut på att förebygga bland annat undernäring hos barn.

Läs mer »

Silvia Ernhagen på plats i Uttarakhand i Indien

Hungerprojektet i Indien har utbildat 183 000 folkvalda kvinnor sedan 2001, och 124 miljoner människor i byar runt om i landet har påverkats på olika sätt. Det är nästan hisnande att tänka sig. Läs vår VD Silvia Ernhagens reflektioner efter hennes besök i verksamheten i Uttarakhand i Indien.

Läs mer »

Niclas Wate: ”Det ger en stolthet för mig och anställda”

För fem år sedan satt Niclas Wate i sin bil när han fick ett samtal gällande en biståndsorganisation han aldrig hört talas om. De ville att Roi Rekrytering skulle bekosta deras ljud- och ljusanläggning för ett event i Almedalen. Detta blev startskottet för ett fem år långt samarbete med Hungerprojektet.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare