Nytt spännande samarbete med Ur&Penn

Vi är väldigt glada att kunna berätta att Ur&Penn är vår nya samarbetspartner. Genom initiativet Give Time kommer Ur&Penn ta epicentret Obenyemi i Ghana till självförsörjning.

– Jag tror alla vi som jobbar på Ur&Penn har drivkraften att hjälpa till. Faktum är att vi redan hjälper tusentals kunder varje dag i våra butiker, men vår hjälp kan sträcka sig längre än så. Tillsammans kan vi faktiskt göra världen lite bättre. Nu är det dags för ett nytt kapitel, och kanske det mest ambitiösa: att stötta Hungerprojektet att utrota hungern i världen. Vi kan inte göra allt, men vi kan göra något, säger Abed Al Saffar, vd för Ur&Penn.

 

Epicenter – ett samhällscenter för självförsörjning
Ur&Penn har valt att genom sin stiftelse Give Time investera i Hungerprojektets  arbetet i ett antal byar  i Ghana som tillsammans gått samman och driver utvecklingen framåt i området. Hungerprojektets arbete utgår från övertygelsen att människor själva ska driva sin förändring. Tillsammans med byinvånarna byggs ett epicenter som fungerar som ett samhällscenter för närliggande byar. I ett epicenter finns en förskola, hälsoklinik, mikrobank och möjlighet att utbilda människor. Epicenterstrategin skapar självförsörjande samhällen, där fler barn, kvinnor och män kan få tillgång till utbildning, hälsovård och möjlighet att starta företag.

 

Genom bidraget från Ur&Penns stiftelse kommer Obenyemi epicenter i sydöstra Ghana bli självförsörjande om några år. Då har människorna i området gjort en stor förflyttning från ett samhälle i fattigdom och kronisk hunger till ett samhälle som driver sin egen utveckling och där människor har makt över sina liv.

 

– De 17 Globala målen i Agenda 2030 pekar tydligt på betydelsen av partnerskap för att målen ska nås. Därför är vi väldigt glada över det långsiktiga partnerskap vi nu bygger upp med Ur&Penn. De har ett stort engagemang för att bidra till jämlikhet och jämställdhet. Tillsammans kan vi förändra världen, säger Silvia Ernhagen, vd på Hungerprojektet.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Samarbetet som har stoppat tjuvjakt i Malawi

Goda nyheter från Malawi då epicentret Chibwalizo (Majete 1) nått självförsörjning. När Hungerprojektet påbörjade arbetet i området för åtta år sedan var tjuvjakt vanligt och antalet djur i parken lågt. Idag har flera djurarter såsom giraffer och noshörningar återinstallerats i parken och tjuvjakten har upphört.

Läs mer »

Silvia Ernhagen sammanfattar årets World Hunger Day

”Det är vi tillsammans – privatpersoner, näringsliv, civilsamhällesorganisationer och politiska beslutsfattare – som kan påverka den globala utvecklingen och bidra till att de 821 miljoner människor som i tystnad lever i hunger varje dag går en bättre framtid till mötes”, skriver Silvia Ernhagen, Hungerprojektet vd, angående årets World Hunger Day.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare