Systrarna Khanna och Hungerprojektet samarbetar

Systrarna Khanna och Hungerprojektet har bestämt sig för att samarbeta i kampen mot fattigdom och hunger. Ett samarbete där passionen för autentiska indiska kryddor och kvinnors ledarskap går hand i hand.

– Vi är två kvinnliga matentreprenörer med rötter i Indien och vi har sökt efter en organisation som arbetar med att stärka kvinnors position där. Att stötta Hungerprojektets arbete med att utbilda kvinnliga ledare i Indien känns betydelsefullt. Vi är oerhört glada för samarbetet, säger Alka Khanna, som tillsammans med sin syster Anju grundat Systrarna Khanna.

 

Stärker kvinnors ledarskap i Indien
I Indien arbetar Hungerprojektet bland annat med att stärka kvinnor som valts in i de lokala byråden. Många kvinnliga politiker har ingen möjlighet att göra sin röst hörd, de får utstå hot och våld från både sin egen familj och andra bybor, som anser att kvinnor inte kan eller ska engagera sig politiskt. Hungerprojektet genomför utbildningar i ledarskap och jämställdhet under kvinnornas 5-åriga mandatperiod.

 

– Vi är väldigt glada över att Systrarna Khanna vill stötta vårt arbete med kvinnors ledarskap i Indien. En stor del av världens problem med fattigdom och hunger beror på att kvinnor inte har samma sociala ställning som män. Diskriminerar ett samhälle hälften av medborgarna är hälften av samhällets kunskap, engagemang och kreativitet outnyttjad. Det är alltså väldigt effektivt att investera i kvinnors ledarskap eftersom det ger goda resultat på många områden i samhället, säger Silvia Ernhagen, vd för Hungerprojektet.

Följ oss på sociala medier.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

90_Konto_vit

Bankgiro: 901-9977
Swish: 901 99 77

Stiftelsen Hungerprojektet 802010-8315
Box 3258
10365 Stockholm

info@hungerprojektet.se
08-735 23 30