Vi har gjort en film om hunger

Hungerprojektet har tagit fram en informationsfilm om hur de globala målen hänger ihop med varandra och hur de alla kan sammanlänkas med Mål 2, Ingen hunger. Med filmen hoppas vi kunna förklara för så många som möjligt hur allt hänger ihop.

Hunger är ett komplext ämne och det krävs ett holistiskt arbetssätt för att lösa problemet långsiktigt och hållbart. Det räcker inte att fokusera enbart på ett område, många fler aspekter måste tas med. För att utrota hungern behöver vi röra oss inom sektorer som vid första anblick inte verkar ha med mat och jordbruk att göra, som sanitet, jämställdhet, entreprenörskap och hållbarhet.


En film som förklarar sambanden
Med våra animerade film “Allt hänger ihop” vill vi försöka förklara hur alla mål i Agenda 2030 hänger ihop med varandra. Filmen är gjord med Sidabidrag förmedlade av Forum Syd, och producerad av Martin Ståhlberg för Hungerprojektet.


Men nog snack om filmen, klicka här så får du SE den istället.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Hungerprojektet gästar The Good Show

Kolla här, vi är med i en talkshow! The Good Show heter den, och där kretsar varje avsnitt kring ett av målen i Agenda2030. Vår programchef Malin Flemström var med när programmet handlade om mål 2, Ingen Hunger.

Läs mer »

En currysås som ska avskaffa hunger

I veckan lanserar Systrarna Khanna ett utökat indiskt matsortiment i Coops butiker runt om i Sverige. En av currysåserna utmärker sig lite extra. För varje Punjabi Curry-paket som säljs skänks en summa oavkortat till Hungerprojektet.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare