Vi har vunnit pris!

Hungerprojektet och Thurne Teknik har tilldelats hållbarhetspriset A Sustainable Prize för sina humanitära projekt i Ghana. Priset delades ut i samband med framtids- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

A Sustainable Prize premierar goda exempel utifrån det Globala målet nummer 17 (Genomförande och globalt partnerskap). Utmärkelsen delas ut gemensamt till ett företag och en organisation som engagerat sig tillsammans för att skapa hållbar utveckling. 2018 går priset till Hungerprojektet och Thurne Teknik med följande motivering:

 

”Samarbetet mellan Hungerprojektet och Thurne Teknik har möjliggjort skapandet av Mem-Chemfre, så kallade epicenter i östra Ghana som grundades 2010 och omfattar närmare 7000 personer. Genom sitt arbete möjliggör Hungerprojektet för människor på gräsrotsnivå att driva större samhällsförändringar genom ”change of mindset”, workshops, utbildningar och mikrolån.”

 

I dagsläget har 43 epicenter etablerats i östra Ghana och ytterligare cirka 70 i andra afrikanska länder.

 

– Det här priset betyder mycket för oss. Vi är väldigt stolta över samarbetet med Thurne Teknik just för att det innefattar så mycket mer än att de investerar ekonomiskt i våra program. Flera av medarbetarna på Thurne Teknik har varit med på en investerarresa till Ghana och själva sett vilken effekt deras pengar gör. Jag är övertygad om att det bidrar både till företagskulturen och till känslan av att vara del av ett större globalt sammanhang där vi alla gör vad vi kan för att skapa hållbara samhällen, säger Hungerprojektets vd Silvia Ernhagen och fortsätter:

 

– Hela vår verksamhet återspeglas i de globala hållbarhetsmålen. Grunden för Hungerprojektet är att motverka fattigdom och hunger. Sedan arbetar vi med att få människor att själva driva sin utveckling framåt. Det gör vi genom att utbilda i exempelvis ekonomi, entreprenörskap, vatten och sanitet, jämställdhet med mera. Allt detta återfinns i Agenda 2030. Vi har samma holistiska perspektiv.

 

Hållbarhetspriset delades ut under framtids- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg. Vinnarna erhåller ett stipendium för kompetens- och ledarskapsutveckling av Euro Academy och Novare Leadership Academy. De får även en unik bronsskulptur skapad av konstnären Agneta Gynning.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Fler barn ska få fylla fem år i Malawi

Tillsammans med WaterAid får Hungerprojektet 9 miljoner kronor av PostkodLotteriet till ett projekt för att minska barnadödligheten i Malawi. “Att fylla fem” är ett treårigt specialprojekt som går ut på att förebygga bland annat undernäring hos barn.

Läs mer »

Silvia Ernhagen på plats i Uttarakhand i Indien

Hungerprojektet i Indien har utbildat 183 000 folkvalda kvinnor sedan 2001, och 124 miljoner människor i byar runt om i landet har påverkats på olika sätt. Det är nästan hisnande att tänka sig. Läs vår VD Silvia Ernhagens reflektioner efter hennes besök i verksamheten i Uttarakhand i Indien.

Läs mer »

Niclas Wate: ”Det ger en stolthet för mig och anställda”

För fem år sedan satt Niclas Wate i sin bil när han fick ett samtal gällande en biståndsorganisation han aldrig hört talas om. De ville att Roi Rekrytering skulle bekosta deras ljud- och ljusanläggning för ett event i Almedalen. Detta blev startskottet för ett fem år långt samarbete med Hungerprojektet.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare