Christina Hammer: ”Vi kan inte bara finnas till för att tjäna pengar”

Christina Hammer arbetar med att få organisationer att anpassa sig till framtidens professionella liv. Framtiden för epicentret Mem-Chemfre i Ghana ser ljus ut. Det kommer nå självförsörjning senare i år. Och det är mycket tack vare Christinas företag Hammer&Hanborg.

Att hjälpa människor att hjälpa sig själva, och att hitta den egna inneboende kraften är något som Hammer&Hanborg arbetar mycket med. 


– Vårt tankesätt ligger i linje med hur Hungerprojektet arbetar. Vi delar syn på hur man bygger framgångsrika organisationer. Därför känns vårt samarbete klockrent.  


“Jättenöjd att vi valde att investera i Hungerprojektet”
Tillsammans med fyra andra svenska företag har Hammer&Hanborg valt att investera i Hungerprojektets epicenter Mem-Chemfre i Ghana. Tack vare de fem företagen kommer epicentret nå självförsörjning senare i år, något som Christina Hammer är mycket glad över.


– Jag har varit på plats i Ghana och sett verksamheten med egna ögon. Det var verkligen härligt att se kvinnornas stolthet över vad de byggt upp. Jag tror mycket på individen och att man klarar mer än vad man tror. Som företag vill vi främja självledarskap och entreprenörskap på alla nivåer, så just därför är jag jättenöjd att vi valde att investera i Hungerprojektet. Jag pushar alltid för Hungerprojektets arbete när jag pratar med andra.


Viktigt med samhällsansvar
Själv tycker hon att företag borde ta ett större samhällsansvar. Både för att påverka samhällsutvecklingen, men också för att locka en yngre, mer värderingsdriven, generation till arbetsplatsen.


– Som företag kan vi inte bara finnas till för att tjäna pengar. Vi måste kunna åstadkomma förändring i samhället. Det är roligare att jobba på ett sånt företag, och det kommer vara väldigt viktigt framöver för att kunna locka yngre människor till ens företag. Jag upplever att de är mycket mer värderingsdrivna och förutsätter att företaget de jobbar för står för något gott.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

En currysås som ska avskaffa hunger

I veckan lanserar Systrarna Khanna ett utökat indiskt matsortiment i Coops butiker runt om i Sverige. En av currysåserna utmärker sig lite extra. För varje Punjabi Curry-paket som säljs skänks en summa oavkortat till Hungerprojektet.

Läs mer »

Hungerspelet – Ett brädspel för att avskaffa hunger

Varför lever 822 miljoner människor i kronisk hunger trots att det finns tillräckligt med mat på jorden för att mätta hela världens befolkning? Det handlar Hungerspelet om, ett brädspel framtaget av Hungerprojektet som nu finns att beställa kostnadsfritt för lärare.

Läs mer »

Ny rapport: Världshungern fortsätter att öka

FN-rapporten “State of food security and nutrition in the world 2019” slår fast att hungern i världen ökar för fjärde året i rad, efter årtionden av minskning. Nu lever 822 miljoner människor i hunger och undernäring. I Afrika är detta verklighet för en femtedel av befolkningen. Mål 2 i Agenda 2030, Ingen hunger, blir allt mer osannolikt att uppnå, men det finns fortfarande hopp.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare