Christina Hammer: ”Vi kan inte bara finnas till för att tjäna pengar”

Christina Hammer arbetar med att få organisationer att anpassa sig till framtidens professionella liv. Framtiden för epicentret Mem-Chemfre i Ghana ser ljus ut. Det kommer nå självförsörjning senare i år. Och det är mycket tack vare Christinas företag Hammer&Hanborg.

Begreppet självledarskap är något Christina Hammer värderar högt. Att hjälpa människor att hjälpa sig själva och att hitta den inneboende kraften hos individen är något konsultföretaget Hammer&Hanborg, där Christina är delägare, arbetar mycket med.

– Vårt tankesätt ligger i linje med hur Hungerprojektet arbetar. Vi delar syn på hur man bygger framgångsrika organisationer. Därför känns vårt samarbete klockrent.  

“Jättenöjd att vi valde att investera i Hungerprojektet”
Tillsammans med fyra andra svenska företag har Hammer&Hanborg valt att investera i Hungerprojektets epicenter Mem-Chemfre i Ghana. Tack vare de fem företagen kommer epicentret nå självförsörjning senare i år, något som Christina Hammer är mycket glad över.

– Jag har varit på plats i Ghana och sett verksamheten med egna ögon. Det var verkligen härligt att se kvinnornas stolthet över vad de byggt upp. Jag tror mycket på individen och att man klarar mer än vad man tror. Som företag vill vi främja självledarskap och entreprenörskap på alla nivåer, så just därför är jag jättenöjd att vi valde att investera i Hungerprojektet. Jag pushar alltid för ert arbete när jag pratar med andra.

Viktigt med samhällsansvar
Själv tycker hon att företag borde ta ett större samhällsansvar. Både för att påverka samhällsutvecklingen, men också för att locka en yngre, mer värderingsdriven, generation till arbetsplatsen.

– Som företag kan vi inte bara finnas till för att tjäna pengar. Vi måste kunna åstadkomma förändring i samhället. Det är roligare att jobba på ett sånt företag, och det kommer vara väldigt viktigt framöver för att kunna locka yngre människor till ens företag. Jag upplever att de är mycket mer värderingsdrivna och förutsätter att företaget de jobbar för står för något gott.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare