Vi ställer upp i pepparkakshustävling

I år ställer Hungerprojektet upp i ArkDes årliga pepparkakstävling "Pepparkakshus 2018". Tävlingens tema är i år att gestalta lyx. Därför har vi byggt ett Epicenter.

Fortfarande lever alldeles för många människor i fattigdom och hunger. Varje år dör nästan tre miljoner barn under fem år av undernäring. Det vill vi förändra.

I jul vill vi lyfta vårt arbete på den afrikanska landsbygden. Där arbetar vi med Epicenters. Det är hus som tillgodoser grundläggande behov och skapar möjlighet till bland annat mikrolån och utbildning. Vi lägger grunden till dessa hus som sedan byggs, drivs och ägs av byinvånarna själva.

Under hela december månad kommer du kunna se ett Epicenter med egna ögon. Vi har nämligen byggt ett Epicenter av pepparkaksdeg som vi ställer ut i ArkDes pepparkakshustävling på Moderna Museet. Tävlingens tema handlar i år om att gestalta vad som är lyxigt. Att ha tillgång till rent vatten, hälsovård, utbildning, jämställdhet och framtidstro är i många av våra programländer just en lyx. Rättigheter som för oss anses vara självklara. I våra Epicenters i Afrika tillgodoser vi alla dessa rättigheter. Därför är vårt pepparkakshus i år ett Epicenter.

Men det är inte bara ett pepparkakshus vi bygger. Tillsammans bygger vi också självständighet och en möjlighet att bli helt självförsörjande. Det är vad vi kallar ett riktigt superhus.

Från den 30 nov till den 6 januari har du chansen att se vårt pepparkaksepicenter. Läs mer om tävlingen här.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Samarbetet som har stoppat tjuvjakt i Malawi

Goda nyheter från Malawi då epicentret Chibwalizo (Majete 1) nått självförsörjning. När Hungerprojektet påbörjade arbetet i området för åtta år sedan var tjuvjakt vanligt och antalet djur i parken lågt. Idag har flera djurarter såsom giraffer och noshörningar återinstallerats i parken och tjuvjakten har upphört.

Läs mer »

Silvia Ernhagen sammanfattar årets World Hunger Day

”Det är vi tillsammans – privatpersoner, näringsliv, civilsamhällesorganisationer och politiska beslutsfattare – som kan påverka den globala utvecklingen och bidra till att de 821 miljoner människor som i tystnad lever i hunger varje dag går en bättre framtid till mötes”, skriver Silvia Ernhagen, Hungerprojektet vd, angående årets World Hunger Day.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare