Yoga for rights med Indiska

I samband med en sin nya yogakollektion lanserar Indiska initiativet "Yoga for rights" – en serie yogapass där intäkterna går till Hungerprojektets arbete med att stärka kvinnors rättigheter i Indien. Hittills har ett tjugotal yogainstruktörer slutit upp för att hålla varsitt yogapass där deltagarna uppmanas skänka minst 50 kronor var.

Yogainstruktöter runt om i landet kommer lördagen den 8:e februari bjuda in till yogapass under parollen Yoga for rights. Indiska har tagit initiativ till insamlingen för att stärka kvinnor i Indien, ett land där många kvinnor kämpar för ett liv fritt från våld och förtryck. Deltagare, kunder och Indiskavänner ombeds skänka minst 50 kr till insamlingen för att stötta Hungerprojektets arbete med att stärka kvinnors ledarskap och motarbeta diskriminering av kvinnor och flickor.


– Eftersom vi är verksamma i Indien vill vi visa vår ståndpunkt i viktiga samhällsfrågor. Indien är idag ett av väldens farligaste länder för kvinnor att leva i och kvinnor diskrimineras på många allvarliga sätt. Den 8:e mars infaller den Internationella kvinnodagen, men redan nu vill vi lyfta kvinnors rättigheter, säger Karin Lindahl, vd på Indiska som är initiativtagare till Yoga for rights.


Hungerprojektet i Indien
Hungerprojektet har arbetat i Indien sedan 1984. Idag driver vi ledarskapsprogram som stärker kvinnor att göra sina röster hörda och organisera sig. I Indien finns en lag som anger att 30 procent av platserna i de lokala byråden ska gå till kvinnor. Trots det är det svårt för kvinnor att ta plats och föra fram sina åsikter. För att kvinnorna ska kunna göra sina röster hörda och föra fram de politiska förslag de gått till val på håller vi ledarskapsutbildningar som pågår under deras femåriga mandatperiod.


Genom vår utbildning stärks kvinnorna så att de får möjlighet att ta plats bland samhällets ledare och driva frågor om flickors och kvinnors rätt till ett liv fritt från våld och förtyck, men också en möjlighet att bidra till samhällets utveckling. Vi är verkligen glada över att Indiska och alla yogalärare som engagerat sig i detta initiativ vill vara med och bidra till vårt arbete, säger Silvia Ernhagen vd på Hungerprojektet.


Var med i “Yoga for rights”
Läs mer och engagera dig i själv initiativet på Hungerprojektets BetterNow-sida.

Här hittar du några av yogaklasserna du kan delta i:
Tullinge 8 februari
Bollebygd 8 februari
Eslöv 8 februari
Göteborg 8 februari
Västerås 8 mars

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Hungern avskaffad i Nagreongo

Goda nyheter från Burkina Faso! Hungern i epicentret Nagreongo är i princip helt avskaffad och andelen människor som lever under fattigdomsgränsen har minskat med 70 procent.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare