Utrota hungern.
Bygg ett hus.

Fortfarande lever alldeles för många människor i fattigdom och hunger och varje år dör nästan tre miljoner barn under fem år av undernäring. Det vill vi förändra.

I jul vill vi lyfta vårt arbete på den afrikanska landsbygden. Där arbetar vi med Epicenter, hus som tillgodoser grundläggande behov och skapar möjlighet till finansiering och utbildning i bland annat näringslära och jordbruksmetoder. Vi lägger grunden till dessa hus som sedan byggs, drivs och ägs av byinvånarna själva.

Förändring börjar med jämställdhet, det vet vi genom vårt arbete på fältet. Därför fokuserar vi på kvinnorna och stöttar dem i att hitta alternativa sätt till försörjning och att starta egna företag. Det ger långsiktig och hållbar förändring i de samhällen de lever i.

Tillsammans bygger vi alltså inte bara hus utan även självständighet och en möjlighet att bli helt självförsörjande. Tänk om just det skulle bli årets julklapp.

Skänk en gåva till någon du tycker om. Kanske dig själv? Förutom att du gör gott får du ett fint gåvobevis med posten, och en mall som gör det möjligt att baka ett eget pepparkaks-Epicenter. (Beställ före 15 december för att vara säker på att få gåvobeviset skickat till dig före jul).


VILKEN KAKA PASSAR DIG BÄST?

Vill ditt företag också vara med och bidra? Klicka på pepparkakan.

Hungerprojektet är en global, ideell organisation som arbetar för att avskaffa hunger och fattigdom i Afrika, Latinamerika och Asien. Med våra olika program når vi över 16 miljoner människor runt om i världen. När du stödjer oss bidrar du till deras framtid och möjlighet att bli självförsörjande. Här kan du läsa mer om vårt arbete med epicenter.