Hon vill skapa en yogisk folkrörelse

Gina Azaric brinner för yoga och entreprenörsskap. Genom sitt engagemang Yoga For Good arrangerar hon yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet. Målet är tydligt: att skapa en yogisk folkrörelse.

När Gina Azaric intresserade sig för yoga rådde det ingen hype kring träningsformen. Hon var femton år och kom över en bok i biblioteket som handlade om den uråldriga läran.

– Jag blev nyfiken på hela filosofin. Att det är en så gammal tradition, och att man redan för 5 000 år sedan visste att det funkade. Sedan dess har jag i mitt vuxna liv haft stressiga jobb, framför allt på marknadsavdelningar, så yogan har varit mitt viktigaste redskap för att hantera stress, säger Gina.

Vill slå ihop yoga med välgörenhet
Med en examen som civilekonom i grunden har Gina Azaric ägnat sitt yrkesliv åt marknadsföring och ledarskap. Senast kommer hon från marknadschefspositioner på Arla, Tre och Kicks. Parallellt har hon också närt ett stort intresse för välgörenhet och har på senare år försökt slå ihop de två världarna. Det var då idén om Yoga For Good kom till – ett koncept där Gina håller i yogaklasser för privatpersoner och företag och där intäkterna går till Hungerprojektet.

– Hela grundidén med Yoga For Good är att medan du yogar och gör gott för din egen kropp och själ, så gör du gott för andra kvinnor också, eftersom pengarna skickas vidare till Hungerprojektets programverksamhet.

”Grundfilosofin är så rätt”
Att det blev just Hungerprojektet Gina engagerade sig i var ingen slump. Hon har varit i kontakt med organisationen i flera år och är djupt inspirerad av Hungerprojektets metod och vision.

– Grundfilosofin är så rätt. Det handlar om empowerment. Att möjliggöra för människor att ta makten över sina egna liv. Att driva sitt eget entreprenörskap. Det tilltalade mig som person, säger Gina.

En yogisk folkrörelse
Målet framöver är att skala upp Yoga For Good och engagera fler yogalärare att hålla klasser som samlar in pengar till Hungerprojektet.

– Jag vill att det ska bli en yogisk folkrörelse. Jag vill att fler ska vara med och bidra, och att fler ska delta. Jag tror att i kraften av att engagera sig så bygger vi gemenskap.

Vill du också vara med och yoga för Hungerprojektet? Anmäl dig på goodkarmayogisar@gmail.com.

Aktuellt på
Hungerprojektet.

Samarbetet som har stoppat tjuvjakt i Malawi

Goda nyheter från Malawi då epicentret Chibwalizo (Majete 1) nått självförsörjning. När Hungerprojektet påbörjade arbetet i området för åtta år sedan var tjuvjakt vanligt och antalet djur i parken lågt. Idag har flera djurarter såsom giraffer och noshörningar återinstallerats i parken och tjuvjakten har upphört.

Läs mer »

Silvia Ernhagen sammanfattar årets World Hunger Day

”Det är vi tillsammans – privatpersoner, näringsliv, civilsamhällesorganisationer och politiska beslutsfattare – som kan påverka den globala utvecklingen och bidra till att de 821 miljoner människor som i tystnad lever i hunger varje dag går en bättre framtid till mötes”, skriver Silvia Ernhagen, Hungerprojektet vd, angående årets World Hunger Day.

Läs mer »

Swisha valfri gåva till 901 99 77

Ge bort ett gåvobevis

Bli månadsgivare