Program Controller.

Hungerprojektet söker en erfaren Program Controller som ska stötta och utveckla vår finansiella uppföljning av öronmärkta bidrag.

Om Hungerprojektet

Hungerprojektet är en global, ideell, opolitisk och icke-religiös organisation som verkar för noll hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker vi människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Vi arbetar globalt och driver program i 12 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. I Sverige jobbar vi med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen. Läs gärna mer på hungerprojektet.se

Om tjänsten

Som Program Controller har du till stor del en stödjande roll där du samarbetar med kollegor i programländer, samt med de personer som är avtalsansvariga i Sverige. Detta är en ny och spännande roll i en växande organisation med många kontaktytor i en internationell miljö där du får ta stort eget ansvar samtidigt som du jobbar i ett team och arbetar nära kollegorna på program- och ekonomiavdelningen, så väl i Sverige som globalt. Du rapporterar till vår programchef.

Arbetet innebär att sammanställa och kvalitetsgranska projektbudgetar för ansökningar till bidragsgivare och finansiärer, att arbeta med finansiell uppföljning och rapportering av projekten, samt ansvara för att projektrevisioner görs i enlighet med givaravtal. Din roll innebär också att vara stöd i dessa processer inom den globala organisationen och du behöver därför behärska engelska flytande, både i skrift och tal.


Arbetsuppgifter:

  • Kontroll, avstämning och uppföljning av projektmedel som Hungerprojektet förmedlar till programländer.

  • Projektekonomisk administration, finansiella rapporter, uppföljning och utvärdering.

  • Rapportering av anslag till givare.

  • Granskning av projekt/program specifika avtal, budget, utfall och revisionsrapporter.

  • Besök vid Hungerprojektets lokalkontor runt om i världen för granskning och uppföljning av programländernas finansiella rapporteringar samt föreslå förbättringar i rutiner och rapportering. I tjänsten ingår tre-fyra internationella resor per år.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har minst tre års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete såsom budget och redovisning. Du bör ha arbetat med internationella utvecklingssamarbeten och med projektfinansierad verksamhet. Du har dokumenterad erfarenhet av att handlägga och följa upp på bidrag från givare såsom Radiohjälpen och Forum Syd. Vidare har du erfarenhet av att utforma eller utvärdera underlag för ansökningar till stiftelser, myndigheter och organisationer.

Som person är du analytisk, strukturerad, noggrann och bra på att bygga relationer. Du har en god kommunikativ förmåga, är pedagogiskt lagd samt trivs i ett globalt sammanhang där du samarbetar med andra kollegor världen över.

Dina språkkunskaper i svenska och engelska är mycket goda och det är positivt med kunskaper i franska och/eller, portugisiska.

Det är starkt meriterande om du tidigare har arbetat med bistånd, bidragsfinansierad verksamhet och anslagsrapportering, mot stora institutionella givare såsom Sida och EU.

Hungerprojektet välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga, etnisk eller religiös tillhörighet.

Tjänsten som Program Controller är en tillsvidareanställning på heltid, med inledande provanställning på sex månader. Hungerprojektet har kollektivavtal (Akademikerförbunden).

Välkommen med din ansökan som du märker med ”Program Controller” och skickar till malin.flemstrom@hungerprojektet.se senast den 16 juni. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datum för ansökan.

Denna rekrytering gör vi med interna resurser och önskar därför inte att bli kontaktade av rekryteringsfirmor, tack.