Programhandläggare

Vi söker en programhandläggare som ska arbeta med utveckling av våra institutionella samarbeten och koordinera program samt söka finansiering till större projekt.

Om Hungerprojektet

Hungerprojektet är en global, ideell, opolitisk och icke-religiös organisation som verkar för noll hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker vi människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Vi arbetar globalt och driver program i 12 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. I Sverige jobbar vi med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen. Läs gärna mer på hungerprojektet.se

Ditt uppdrag

Som programhandläggare är ditt övergripande ansvar att maximera de långsiktiga intäkterna från institutionella givare i linje med Hungerprojektet Sveriges insamlingsstrategi. Detta innebär dels att vårda och utveckla befintliga relationer, dels att aktivt identifiera och bearbeta nya potentiella samarbetspartners inom den institutionella sektorn.

Ett led i detta är att systematiskt öka kännedomen om Hungerprojektets verksamhet och att positionera oss som en ledande förespråkare för Community Led Development, CLD, och söka allianser inom NGO-sektorn med likasinnade. En annan viktig del i detta arbete är att kontinuerligt utveckla våra interna processer och verktyg mot ökad effektivitet såväl som ökad kvalitet.

Arbetsuppgifter

  • Tillsammans med programchef ansvara för att utveckla den institutionella insamlingen genom att hitta nya bidragsgivare, samarbetsformer, allianser och metoder.
  • Bevaka den institutionella sektorn och vilka aktörer som finns på vår arena.
  • I samarbete med programchef skriva ansökningar, rapporter och utvärderingar kopplade till institutionella givare, företag och stiftelser med liknande krav samt bygga och följa upp budgetar.
  • Ansvara för något eller några investerare/pågående program samt genomföra fältbesök för uppföljning och planering av program och projekt.
  • Nätverka och medverka vid relevanta externa möten och träffar.

Vi söker

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, inom t.ex. statskunskap, global utveckling eller mänskliga rättigheter och minst tre års erfarenhet av motsvarande arbete.

Vi ser gärna att du arbetat i en insamlingsorganisation med internationell verksamhet och med projektfinansierad verksamhet. Du har erfarenhet av att utforma eller utvärdera underlag för ansökningar till stiftelser, myndigheter och organisationer. Du har dokumenterad erfarenhet av att handlägga bidrag från givare såsom Radiohjälpen och Forum Syd, liksom av att följa upp budgetar.

Som person är du kommunikativ och bra på att bygga relationer. Du har god skriftlig och numerisk förmåga och kan skapa professionella och engagerande ansökningar och rapporter. Vidare är du strukturerad och noggrann, självgående och driven. Då arbetsplatsen är liten är de personliga relationerna särskilt viktiga och vi vill att du liksom vi värdesätter en god gemenskap med dina kollegor. Vi har en ambition att växa och behöver därför anpassa verksamheten till vad som sker i omvärlden, så vi söker dig som vill med oss på denna utvecklingsresa. 

Hungerprojektet välkomnar alla sökande oavsett kön, ålder, sexuell läggning, funktionsförmåga, etnisk eller religiös tillhörighet.

Detta är en tillsvidaretjänst placerad i Stockholm. Tillträde snarast möjligt.

Välkommen med din ansökan som du märker med ”Programhandläggare” och skickar till malin.flemstrom@hungerprojektet.se senast den 18 november.

Denna rekrytering gör vi med interna resurser och önskar därför inte att bli kontaktade av rekryteringsfirmor, tack.

Följ oss på sociala medier.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Dina uppgifter kommer behandlas i enlighet med GDPR. Läs mer här.

90_Konto_vit

Bankgiro: 901-9977
Swish: 901 99 77

Stiftelsen Hungerprojektet 802010-8315
Box 3258
10365 Stockholm

info@hungerprojektet.se
08-735 23 30