Praktikanter HT19.

Hungerprojektet söker fyra studenter för praktik med inriktning på kommunikation, insamling och program under hösten 2019 i Stockholm.

Om Hungerprojektet

Hungerprojektet är en global, ideell, opolitisk och icke-religiös organisation som verkar för noll hunger och fattigdom. Med kvinnor i fokus utbildar och stärker vi människor att avskaffa sin egen hunger och fattigdom. Vi arbetar globalt och driver program i 12 länder i Afrika, Latinamerika och Asien. I Sverige jobbar vi med utbildning, informationsspridning och insamling till de globala programmen. Läs gärna mer på hungerprojektet.se


Om praktikplatserna

Vi söker dig som är självständig, ansvarsfull och kreativ. Vi tror att du brinner för globala frågor och vill vara på en praktikplats där du känner att du gör skillnad. Tillsammans med en handledare sätter du upp mål och uppgifter för din praktikperiod och har regelbundna avstämningssamtal. Din praktik ingår som en del i en utbildning som berättigar till studiestöd och minst ska den pågå i 10 veckor, men helst i 20 veckor, dvs en hel termin (det spelar ingen roll om det är via högskola, folkhögskola, yrkesutbildning eller genom annan eftergymnasial utbildning).


1. Insamling/rapportering

Vi söker en praktikant för att jobba med insamling och program. Om du gillar att tänka till kring rapportering till givare, sälj och paketering av verksamhet är detta någonting för dig. Under handledning kommer du att få jobba mot företag och större institutionella givare med återrapportering av beviljade projekt och bidrag.


2. Sociala medier/kampanjarbete

Vi söker en praktikant för att jobba med vår kommunikationsenhet. Om du är vass med pennan och/eller på grafisk layout är detta något för dig. Under handledning kommer du att få stötta upp vår digitala närvaro på sociala medier genom kampanjer, content och annonseringar.


3. Projektmedarbetare: Style it Forward

Vi söker en praktikant för att jobba med Style it Forward – ett insamlingsevent i form av en popup-butik där intäkterna går till Hungerprojektet. Detta är något för dig som är intresserad av att jobba med projektledning och marknadsföring. Under handledning får du ansvaret för koordinering och insamling av objekt till eventet samt att leda och driva marknadsföringen.


4. Projektmedarbetare: Den Goda Auktionen

Vi söker en praktikant för att jobba med Den Goda Auktionen – en insamlingskampanj i form av en onlineauktion där intäkterna går till Hungerprojektet. Detta är något för dig som är intresserad av att jobba med projektledning och marknadsföring. Under handledning får du ansvaret för koordinering och insamling av objekt till auktionen samt att leda och driva marknadsföringen.


Skicka ditt cv och ett personligt brev där du besvarar nedanstående frågor till silvia.ernhagen@hungerprojektet.se

1. Vilken av praktikplatserna söker du?
2. I vilken egenskap gör du praktik (t.ex. inom universitetsutbildning)?
3. Hur lång är din praktikperiod?
4. Varför vill du göra praktik hos Hungerprojektet?
5. Vad vill du få ut av din praktik?
6. Vad kan du tillföra Hungerprojektet inom ramen av praktiken?

Vi vill ha din ansökan senast fredagen 12 april 2019