Dagar.
Timmar.
Minuter.
Sekunder.

World Hunger Day.

Den 28 maj uppmärksammar vi World Hunger Day, en dag som instiftades 2011 på Hungerprojektets initiativ. I år har du möjlighet att bidra genom bl.a. löpning, yoga och loppis.

Visste du att 821 miljoner människor lever i kronisk hunger? Trots att vi producerar tillräckligt med mat för att mätta hela världens befolkning. Det handlar egentligen inte om brist på mat, utan framför allt om brist på möjligheter.

Men det finns en lösning. De senaste 25 åren har världen gjort stora framsteg – sedan år 2000 har antalet hungriga minskat med nästan 100 miljoner. Världens ledare har i de Globala målen enats om att hungern ska vara avskaffad till år 2030. Vi har alla del i att se till att målen uppfylls – var med du också! Den 28 maj uppmärksammar vi World Hunger Day och det viktiga arbetet med att avskaffa hungern. Läs mer här nedanför hur du kan bidra.

Om hunger.

0
miljoner människor lever i kronisk hunger.
0
procent av de som lever i kronisk hunger är kvinnor.
0
miljoner barn under 5 år dör varje år av undernäring.

Var med oss och uppmärksamma World Hunger Day.

Det händer många spännande saker kring årets World Hunger Day. Här nedanför kan du läsa om de aktiviteter som Hungerprojektet arrangerar. Allt för att avskaffa hunger och fattigdom.

24 MAJ

Spännande seminarium om kvinnors ledarskap.

Välkommen till ett frukostseminarium på Berns med fokus på kvinnors ledarskap. I panelen hittar vi människorättsjuristen Parul Sharma, Indiskas vd Karin Lindahl samt Ruchi Yadav, programchef för Hungerprojektet i Indien.

25 MAJ

Fynda bland fina saker på loppiset vid Karlaplan.

Mellan klockan 11.00 och 15.00 den 25e maj är det en superidé att ta med alla du känner på en härlig eftermiddagspromenad till Karlaplan. Där kan ni frossa i bestick, dalahästar och miljoner andra pinaler som hör en riktig bra loppis till.  

26 MAJ

Var med och yoga i Humlegården.

Hur kan en solhälsning och en lotusställning hjälpa till att avskaffa hungern? Det har Gina Azaric koll på. Hon är marknadschefen som håller yogakurser till förmån för Hungerprojektet. Den 26e maj arrangerar hon en stor yogaklass i Humlegården.

28 MAJ

Spring Vårruset med Hungerprojektet.

Gå, spring eller dansa fram i Vårruset! På World Hunger Day, den 28e maj klockan 19.00 i Stockholm, kan du springa för Hungerprojektet. Utmana kollegorna eller kompisgänget och häng med. 5 kilometer tar du på ren vilja!

Var med oss i kampen mot hunger. Starta din egen World Hunger Day-insamling på Facebook.